Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lejárt az időtök
  2012-05-08 21:52:27, kedd
 
  Lejárt az időtök

2012. május 8. 09:04:52

A mindennapok küzdelmei között talán fel sem tűnik, talán nem is tudatosul sokunkban, de azért a világ változik. Ha belenézünk a híradókba, ha fellapozzuk a hírportálokat, akkor azonnal láthatjuk, hogy az európai társadalmakban zajló új folyamatok, mégha egyelőre nem is annyira látványosak, de már mindenképpen egy irányba mutatnak, egy üzenetet közvetítenek: a jelenleg fennálló, liberális alapokon nyugvó rendszer sokáig már nem tartható fenn, sem gazdaságilag, sem értékrendileg. Európa népei között folyamatosan nő a társadalmi elégedetlenség, a változásokra való igény. A végjáték elkezdődött. A hatalomért való küzdelem pedig újabb szakaszába lépett...

A mindennapok küzdelmei között talán fel sem tűnik, talán nem is tudatosul sokunkban, de azért a világ változik. Ha belenézünk a híradókba, ha fellapozzuk a hírportálokat, akkor azonnal láthatjuk, hogy az európai társadalmakban zajló új folyamatok, mégha egyelőre nem is annyira látványosak, de már mindenképpen egy irányba mutatnak, egy üzenetet közvetítenek: a jelenleg fennálló, liberális alapokon nyugvó rendszer sokáig már nem tartható fenn, sem gazdaságilag, sem értékrendileg.

Európa népei között folyamatosan nő a társadalmi elégedetlenség, a változásokra való igény, ami az elhallgatási kísérletek és a jelenlegi rendszer fenntartásában érdekelt gazdasági-politikai csoportok minden törekvése ellenére is egyre inkább a felszínre tör. Jól érzékelhető, hogy a végjáték elkezdődött. A hatalomért való küzdelem pedig újabb szakaszába lépett.

A felvilágosult európai liberáltak látva kialakuló a veszélyt, a már jól ismert és eddig mindig bevált forgatókönyvhöz nyúltak: amit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére! Így aztán a napokban Daniel Cohn-Bendit és Ulrich Beck német társadalomtudós tollából megszületett egy új kiáltvány, mely az Európa mi vagyunk! címet viseli. Az írást egyszerre jelentették meg a vezető balliberális európai lapok, így a Die Zeit, a Le Monde, az El País, a The Guardian, a La Repubblica, a Gazeta Wyborcza, a Politiken és a Respekt is. Magyarországon pedig a Népszabadság hozta le öles betűkkel az új kommunista kiáltványt.

A Daniel Cohn-Bendit köré csoportosuló hatvannyolcas, liberális, illetve zöldpolitikusi kör a kiáltványban az EU alulról történő újraalapításáért száll síkra és a nemzetállami, etnikai és vallási határok átvágásával, a polgárok erejével mentené meg a ,,működésképtelen és túlságosan technokrata" Európai Uniót, amely ,,amely kimenti ugyan az égig érő adóssághegyek alól a bankokat, de ezzel eltékozolja a fiatalok jövőjét."

Az aláírók egyfajta európai Békehadtest életre hívását tartják az Európát megrázó gazdasági és szociális válság megoldásának. A kiáltvány központi eleme ezért az európai önkéntes év, melyben az elképzelések szerint a polgárok 12 hónapig az unió egy másik államában dolgoznának egy olyan ügyért, ami közösségi és nem nemzetállami megoldást igényel. Például, ilyen problémák lehetnek szerintük az éghajlatváltozás megfékezését célzó projektek. Az önkéntes-program indításával az elképzelésük szerint egyrészt munkát is biztosítanának a fiataloknak, másrészt az egész megmozdulás segíthetne egy valóban európai civil társadalom létrehozásában is, mely akár új, alulról építkező alkotmányt is alkothatna.

A kiáltvány szerint nem szabad hagyni, hogy Európa ellenségképpé váljon és a polgárok az európai egység eszméje ellen forduljanak. ,,Az EU nem működhet az unió mellett elkötelezett polgárok nélkül, akiknek pedig a szabadság levegőjére van szükségük, hogy tudják tenni a dolgukat". Ezért az elitek és a technokrácia felülről építkező modelljével szemben újra meg kell alapítani az Európai Uniót és fel kell építeni a ,,tevékeny polgárok Európáját".

A kiáltványt kilencven európai értelmiségi írta alá, köztük Helmudt Schmidt volt nyugatnémet kancellár, Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, Javier Solana volt NATO-főtitkár, Jürgen Habermas, a 68-asok egyik vezető filozófusa és Anthony Giddens, aki Tony Blair vezető ideológusa volt. Magyarországról az elsők közt csatlakoztak a felhíváshoz az SZDSZ-árvák, így Demszky Gábor, Magyar Bálint, Haraszti Miklós, Hodosán Róza, de azonnal aláírt Esterházy Péter, Fischer Iván, Iványi Gábor, Schiff András és Kertész Imre is.

Kísérlet járja be Európát, az elbukott liberalizmus feltámasztásának kísérlete.

A maoistából piacpárti neoliberálissá, bankárbaráttá változók most megint fordítanának egyet a köpönyegen, hogy egy "új eszme" nevében továbbra is felül maradhassanak, hogy a valóságos európai népmozgalmi igények élére állva, majd továbbra is ők befolyásolják a történéseket. Jöhet a megújult marketing, jöhetnek az új hívószavak, az új csomagolás, és ne legyen kétségünk afelől, hogy jön majd egy új szervezet is, ami természetesen a legalkalmasabb lesz arra, hogy a változásokat levezényelje.

Azonban az elnyomott nemzetek ébredeznek, és ha lassan is, de eljutottunk oda, hogy az emberek ma már nem dőlnek be olyan könnyen a jól hangzó szlogeneknek, és elsőre felismerik, hogy csak porhintés, hogy csak álszent propaganda az, amelyik alulról szerveződőnek akarja mutatni magát, miközben az egészet a felsőbb hatalmi körökben találják ki.

A liberális európai eszmeiség visszavonhatatlanul a végét járja. A 68-as generáció az elmúlt évtizedek alatt már elért mindent, amiért az akkori fiatalság lázadt. Az akkori követelések zöme, mint a szólás- és sajtószabadság, a gyülekezési jog, a tekintélyelvűség eltűnése, vagy akár az öltözködés, a kultúra szabadsága ma már a mindennapok részévé vált. Cohn-Benditnek és társainak mára már csak a szélsőségesen deviáns követelések maradtak, amelyek épp az abnormalitásuk miatt már nem találnak, nem találhatnak sehol sem tágabb táptalajra.

Az Európai Unió jelenlegi szellemisége akár felülről, akár "alulról" akarják újjászervezni, megbukott.

Lejárt az időtök, ez a világos válasz.

gabeebee

Forrás: radicalpuzzle.blogspot.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=99447
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: éghajlatváltozás, feltámasztásának, újraalapításáért, tekintélyelvűség, magyarországról, működésképtelen, társadalomtudós, forgatókönyvhöz, neoliberálissá, magyarországon, fenntartásában, társadalmakban, létrehozásában, elégedetlenség, biztosítanának, abnormalitásuk, legalkalmasabb, zöldpolitikusi, megakadályozni, sajtószabadság, hírportálokat, szélsőségesen, ellenségképpé, adóssághegyek, radicalpuzzle, hatvannyolcas, értékrendileg, szerveződőnek, bankárbaráttá, természetesen, maradhassanak, befolyásolják, újjászervezni, felvilágosult, megoldásának, csoportosuló, mindennapok küzdelmei, világ változik, európai társadalmakban, irányba mutatnak, üzenetet közvetítenek, jelenleg fennálló, társadalmi elégedetlenség, változásokra való, végjáték elkezdődött, hatalomért való, elhallgatási kísérletek, jelenlegi rendszer, felvilágosult európai, napokban Daniel, írást egyszerre, vezető balliberális, Daniel Cohn-Bendit, Ulrich Beck, Gazeta Wyborcza, Európai Uniót, Helmudt Schmidt, Martin Schulz, Európai Parlament, Javier Solana, Jürgen Habermas, Anthony Giddens, Tony Blair, Demszky Gábor, Magyar Bálint, Haraszti Miklós, Hodosán Róza, Esterházy Péter, Fischer Iván, Iványi Gábor, Schiff András, Kertész Imre, Európai Unió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Zilahy Lajos gondolata  Aki szeret, annak senki sem id...  Muratáj  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Ez a jó az alvásban.  Az embernek a társa: hiányzik.  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Beney Zsuzsa - Sirató  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A könnyek összegyűjtése  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  György napra  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Gábor Dénes gondolata  Gárdonyi Géza - Április végén  Föld napja április 22  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 26  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Föld napja április 22  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A hét szűk esztendő  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A föld szépségéért  Messziről jött ember  Az Európai Unió is foglalkozik...  Föld napja április 22  A végzet az 
Bejegyzés Címkék
mindennapok küzdelmei, világ változik, európai társadalmakban, irányba mutatnak, üzenetet közvetítenek, jelenleg fennálló, társadalmi elégedetlenség, változásokra való, végjáték elkezdődött, hatalomért való, elhallgatási kísérletek, jelenlegi rendszer, felvilágosult európai, napokban Daniel, írást egyszerre, vezető balliberális, polgárok erejével, fiatalok jövőjét, aláírók egyfajta, kiáltvány központi, európai önkéntes, elképzelések szerint, másik államában, olyan ügyért, éghajlatváltozás megfékezését, önkéntes-program indításával, elképzelésük szerint, egész megmozdulás, valóban európai, kiáltvány szerint, európai egység, unió mellett, szabadság levegőjére, technokrácia felülről, kiáltványt kilencven, 68-asok egyik, elsők közt, elbukott liberalizmus, maoistából piacpárti, valóságos európai, megújult marketing, legalkalmasabb lesz, változásokat levezényelje, elnyomott nemzetek, felsőbb hatalmi, liberális európai, végét járja, 68-as generáció, elmúlt évtizedek, akkori fiatalság, akkori követelések, tekintélyelvűség eltűnése, kultúra szabadsága, mindennapok részévé, szélsőségesen deviáns, abnormalitásuk miatt, világos válasz, éghajlatváltozás, feltámasztásának, újraalapításáért, tekintélyelvűség, magyarországról, működésképtelen, társadalomtudós, forgatókönyvhöz, neoliberálissá, magyarországon, fenntartásában, társadalmakban, létrehozásában, elégedetlenség, biztosítanának, abnormalitásuk, legalkalmasabb, zöldpolitikusi, megakadályozni, sajtószabadság, hírportálokat, szélsőségesen, ellenségképpé, adóssághegyek, radicalpuzzle, hatvannyolcas, értékrendileg, szerveződőnek, bankárbaráttá, természetesen, maradhassanak, befolyásolják, újjászervezni, felvilágosult, megoldásának, csoportosuló, gazdaságilag, elkötelezett, levezényelje, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6447
  • e Hét: 20677
  • e Hónap: 31788
  • e Év: 185284
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.